A rajzolás már gyermekkorom óta érdekel, mára a mindennapi életem részévé vált. 1994 óta foglalkozom tetoválással. Ahogy sok más tetováló, én is a katonaságnál kezdtem, majd otthon folytattam a barátaimmal. Ezúton is köszönöm akkori bátorságukat, mellyel hősiesen bőrüket vitték a vásárra, bízva a sikerben. 1998-tól 2003-ig voltam Szegeden a Hardline csapat tagja a Bólyai utcában, együtt kezdtük Pásztor István (Maci) piercerrel és Győri Berci tetoválóval: sokat tanultunk egymástól, inspiráltuk egymást, próbáltuk művészi oldalról megközelíteni a vendégeink kívánságát, és  folyamatosan fejleszteni a technikánkat, rajztudásunkat. Eljött a 2003-as év: a régi csapatból kiváltam, és  legjobb barátommal,  Tasnádi Gáborral megalapítottuk a Divja-Szparsa Tetováló és Testékszer Stúdiót. 

 

A lényeg, hogy nagyon szeretek tetoválni, a rajzolásból és a festésből született alkotások a belső világom, gondolataim és érzéseim képi letükrözései. Szeretem, ha a vendégeim minél nagyobb szabadságot adnak az alkotásban. A tetoválást beszélgetések sorozata előzi meg, vendégeimmel átbeszéljük a részleteket az elkészült vázlatok alapján, mi hova kerül az adott testrészen, milyen színeket használunk majd, és hogy milyen lépésekben építjük fel a kívánt tetoválást. Fontos, hogy egy minta ahhoz, hogy a testen is jól mutasson, lekövesse a test anatómiai elrendeződését: ez az első dolog amit a rajzok készítésekor figyelembe veszek, az adott testrész anatómiája. Vendégeink kívánságai különbözőek, ezért mindenkinek egyedi rajzot készítünk a kívánt stílusban.

 

Az alkotás pillanataiban mintha létrejönne egy láthatatlan burok, amiben marad valami jó zene, a vendég és én, a tetkós, tetkós hangulatban. Mindez én vagyok, az én múltam, jelenem, hatással van a jövőmre, merre megyek, hol vagyok, a művészet vizuális kommunikáció, kifejezési mód, nyitottságunk segít közel kerülni hozzá, akvarell, grafit, olaj – a színek élnek, és használatuk örömmel tölt el, rajzolni éjszaka mikor minden csendes, jégkorcsolyázni, olvasni sokat, ötletek születnek, majd változnak, vagy csak úgy eltűnnek, és újak jutnak eszembe, és ez mind most történik velem... most tetoválok, próbálom kifejezni önmagam... szelíden, vadul... hittel, szeretettel.

 


 

© A képek a weboldalon szolgáljanak számodra csupán ötletadó gyanánt: kérjük, ne másold őket!